Youtube Trigger the fancyBox

FRANK SCHUTTER NEDERLANDS KAMPIOEN SENIOREN 2018

Frank Schuttert (Ommen) heeft na 2016 zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters veroverd. Met zijn jonge merrie Beautiful Red toonde Schuttert zijn stalen zenuwen in de laatste ronde. “Ongelooflijk”, reageert Frank Schuttert lachend. “Mijn paard heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen.” Gerben Morsink (Beuningen) gaf in de laatste ronde zijn leiding uit handen en pakte zilver. Brons ging naar Ben Schröder (Tubbergen) en Davino Q.

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

MEL THIJSSEN NEDERLANDS KAMPIOEN JUNIOREN

Nederland heeft een nieuwe Kampioen Junioren: Mel Thijssen!

 Eindstand

  1. Mel Thijssen met Cartolana
  2. Kim Mestrom met Casanova Z
  3. Paris Morsinkhof met Bayamo
Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Laseur en Thijssen winnen NK Springen jeugd

Vandaag stonden de finales voor de Young Riders en Junioren op het programma. In beide kampioenschappen bleef tot het einde toe spannend. Bij de Young Riders was het Megan Laseur die aan het langste eind trok, bij de Junioren was Mel Thijssen de beste.

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Daan van Geel met Escobar winnaar van De Grote Prijs van Geldrop-Mierlo

Het was spannend tot de laatste rit in de barage. Het was echter Daan van Geel met Escobar die foutloos bleef en met een tijd van 39.39 voorbleef op Willem greve (39,62).

Eindstand

1. Daan van Geel met Escobar

2. Willem Greve met Formidable

3. Kristian Houwen met Edinburgh

 

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Mila Everse Nederlands Kampioen Children

Het vierde Nederlands Kampioenschap voor Children is gewonnen door Mila Everse met Tuidam. Finn Boerekamps gaf het beste partij en veroverde het zilver. Brons ging naar Lilly Engelsman en Whipped Cream. “Een kampioenschap van hoog niveau, met mooie sport en een grote groep”, aldus bondscoach Luc Steeghs.

Eindstand:

1. Mila Everse met Tuidam

2.Finn Boerenkamp met Gucci

3.Lilly Engelsman met Whipped Cream

Lees verder

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Megan Laseur KAMPIOEN Young Riders 2018

Eindstand NK Young Riders

1.Megan Laseur met Cleopatra
2. Lars Kersten met Dobbey
3. Bas Moerings met Fosther

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Na twee manches neemt Gerben Morsink de leiding bij NK Senioren

Na een tweede spannende manche neemt Gerben Morsink de leiding in het klassement.

Dat geeft de volgende tussenstand NK Senioren

  1. Gerben Morsink
  2. Doron Kuipers met Charley
  3. Bart Bles met omino
Lees verder
Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Theo Derks met Gerona Nederlands Kampioen Veteranen

Drieëndertig ruiters en amazones kwamen aan start op het NK Veteranen Louis Konings had een mooi parcours neergezet. Iets pittiger dan vorig jaar. Zeven ruiters en amazones wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder Klaas Mostert zelfs twee keer. Het was echter Theo Derks die met het goud naar huis mag. Nederland heeft zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

VDS Tuigpaardenshow tijdens NK Springen

Zondag 29 April zullen zes prachtige tuigpaarden “acte de préséance” geven tijdens de finale dag van het NK springen in Mierlo.

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Hotel Carlton De Brug

Het viersterrenhotel Carlton De Brug is het officiële hotel voor het NK Springruiters – Concours Hippique Mierlo.

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo

CHMierlo kent vele supporters, jong, oud, ruiter of publiek. Mensen die CHMierlo een warm hart toedragen. Sinds enkele jaren zijn een groot aantal van hen verenigd in 'De Vrienden van CHMierlo'. Ook u kunt lid worden. Neem daarvoor contact op met het secretariaat.

Echte supporter van CHMierlo? Word lid van de Vrienden van CHMierlo arrow

Frank Schuttert Nederlands Kampioen Senioren 2018

Frank Schuttert (Ommen) heeft na 2016 zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters veroverd. Met zijn jonge merrie Beautiful Red toonde Schuttert zijn stalen zenuwen in de laatste ronde. “Ongelooflijk”, reageert Frank Schuttert lachend. “Mijn paard heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen.” Gerben Morsink (Beuningen) gaf in de laatste ronde zijn leiding uit handen en pakte zilver. Brons ging naar Ben Schröder (Tubbergen) en Davino Q

Het Nederlands Kampioenschap kreeg op de finale een fantastische ontknoping. In de laatste twee ronden van de driedaagse wedstrijd veranderde nog het nodige in het klassement. Maar aan het eind was het Frank Schuttert die met zijn tienjarige merrie Beautiful Red de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Schuttert maakte in het laatste parcours een springfout. Leider Gerben Morsink maakte met Navarone Z twee springfouten en zakte van 1 naar 2. Ben Schröder moest ook een plaats prijsgeven na de vijf strafpunten met Davino Q en werd derde in het klassement. Schuttert steeg van plaats drie naar goud. 

“Ongeloof”, is de eerste reactie van Schuttert. “Mijn merrie Beautiful Red heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen. Voorafgaand aan het NK heeft ze nog maar twee keer 1.50m gelopen. Een paar weken geleden won ze haar eerste tweesterren Grote Prijs in Opglabbeek. Vorig jaar in Dublin won ze de jonge paarden finale.” Heeft Frank er naast zijn toppaard Chianti’s Champion er een toppaard bij het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon in september? “Zeker weten. Beautiful Red heeft een super instelling, kan er heel makkelijk over en is heel voorzichtig. Ik ben echt heel blij met haar. En zeker als je ziet hoe snel ze zich ontwikkelt. Ik ga zeker proberen om me te plaatsen voor Tryon. Ik heb een hele goede groep paarden tot mijn beschikking.” 

Vrijdag begon Schuttert het NK met een tweede plaats achter Jeroen Dubbeldam. “Ik ben direct in de aanval gegaan. Vrijdag kregen we een fout en zakten van twee naar acht in het klassement. Maar alles is nog mogelijk op de laatste dag. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten met Beautiful Red, maar ze heeft het ongelooflijk goed gedaan.”

Schuttert krijgt als eerste de felicitaties van zijn trainer en werkgever Jos Lansink, zie zelf acht keer Nederlands kampioen was, en ook eigenaar is van Beautiful Red. “Frank blijft ongelooflijk koel en is een echte kampioenschapsruiter. Dat heeft hij twee jaar geleden met de titel en met de Europese titel bij de Young Riders ook al bewezen. Frank en ik rijden graag kampioenschappen. Dat is toch anders dan een Grote Prijs. Je moet je echt over meerdere dagen bewijzen”, legt Lansink uit. 

Gerben Morsink was wellicht de grote verrassing op het podium. “Ik ben hartstikke tevreden. Ik heb zilver gewonnen en goud verloren. Op dag één sprong Navarone Z heel goed, de tweede dag nog beter en dan moet je het de laatste dag proberen vol te houden. De eerste ronde was een dik parcours en daar sprong hij simpel overheen. In de laatste lijn kreeg ik een fout te veel. Dat is heel zuur.”

De als derde geëindigde Ben Schröder: “Ik moet twee grote jongens voor laten gaan. Tot de laatste ronde heeft Davino Q foutloos gesprongen. Ik reed in de tweede ronde van de finale iets te voorzichtig. Maar het was een geweldig kampioenschap met veel publiek en top georganiseerd. Het is geweldig om in Mierlo te rijden.”

Bondscoach Rob Ehrens: “Het NK Mierlo is voor mij weer een belangrijke graadmeter geweest. Op het podium staat drie combinaties waar we nog veel van kunnen verwachten en veel aan kunnen hebben. Het was weer een fantastisch kampioenschap met een zeer goede organisatie, op een fantastische bodem met parcoursbouw van hoog niveau.” 

Uitslag Nederlands Kampioenschap Springruiters

GOUD Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 8.39

ZILVER Gerben Morsink (Beuningen), Navarone Z (v.Nabab de Reve), 8.44

BRONS Ben Schröder (Tubbergen), Davino Q (v.Vingino), 8.68

Klik hier voor de volledige uitslag

Theo Derks Kampioen Veteranen 2018.

Drieëndertig ruiters en amazones kwamen aan start op het NK Veteranen Louis Konings had een mooi parcours neergezet. Iets pittiger dan vorig jaar. Zeven ruiters en amazones wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder Klaas Mostert zelfs twee keer. Het was echter Theo Derks die met het goud naar huis mag. 

Klaas Mostert had de ideale uitgangspositie doordat hij zich met twee paarden had geplaatst voor de barrage. Hij mocht als eerste starten, hield zijn hoofd koel en bleef foutloos. Jim Bankers was snel, maar had helaas er een balkje af. Rita kievit deed een goede poging, maar was net niet snel genoeg. André van den heuvel reedt een mooie foutloze rit. Jaqueline Bruse, debutante bij de Veteranen, reed voor de winst, maar moest helaas een balkje meenemen. Wim Willems, vorig jaar vijfde, ging ook voor de winst, maar was net niet snel genoeg. Klaas Mostert was in de laatste ronde 2e geworden. Theo Derks zette er echter een tandje bij en was met een super snelle ronde foutloos. Nederland heeft met Theo Derks een Kampioen Veteranen 2018.