Youtube Trigger the fancyBox

Laseur en Thijssen winnen NK Springen jeugd

Vandaag stonden de finales voor de Young Riders en Junioren op het programma. In beide kampioenschappen bleef tot het einde toe spannend. Bij de Young Riders was het Megan Laseur die aan het langste eind trok, bij de Junioren was Mel Thijssen de beste.

De finale van de Junioren werd vanmiddag als eerste verreden. Negen combinaties stonden voor aanvang van de laatste manche op minder dan een springfout van elkaar. Behalve goed rijden waren ook stalen zenuwen nodig voor het winnen van een medaille. 

Uiteindelijk was het Mel Thijssen die met de getalenteerde Cartolana aan het langste eind trok. Veel tijd om te genieten van deze zege had de amazone in eerste instantie niet, omdat ze ook van start ging in de finale van de Young Riders die aansluitend verreden werd. 

Zonder verwachtingen
De 17-jarige Mel Thijssen is er wel een beetje beduusd van. ʺIk heb nog nooit eerder in de medailles gesprongen, dit is toch wel heel speciaalʺ, vertelt de jongere zus van KNHS Talenteamlid Sanne Thijssen. ʺIk kwam niet met veel verwachtingen hier naar toe, maar het ging vanaf het begin heel goed. Mijn paard sprong echt heel fijn. Ik heb hele fijne paarden, maar het moet wel gewoon gebeuren. Cartolana heb ik nu een half jaar, hij is net acht. Het is echt een super scherp paard en hij vindt het ook heel leuk om te springen. Op stal is hij best heel erg op zichzelf, maar in de ring geniet hij echt van het spel en is hij heel voorzichtig. Voor dit jaar hoop ik mee te kunnen doen aan het EK, maar er kan nog zo veel gebeuren, dit paard zou daar wel super geschikt voor zijn. Hij is heel constant en spring bijna altijd nul of met vier strafpunten.ʺ
Achter Thijssen werd Kim Mestrom tweede en Paris Morssinkhof derde. Kim Mestrom werd vandaag ook winnares van de dagprijs. Voor de afsluitende manche had Rowen van de Mheen de beste uitgangspositie, een springfout op hindernis één wierp hem echter terug naar de zesde plaats. 

Bondscoach
Bondscoach Luc Steeghs was zeer tevreden over de verrichtingen van zijn pupillen. ʺEr is door de junioren zeer goed gereden. Er waren er vandaag vijf dubbel nul, dat geeft ook wel de kwaliteit in de breedte aan. De eerste proef was al pittig voor maar toen gingen er nog veel nul dus het moest nog iets technischer. Ik ben echt zeer tevreden, ze hebben top gereden.ʺ

Young Riders
Als laatste starter moest Megan Laseur foutloos rijden om goud te winnen op het NK Young Riders, en dat was precies wat ze deed. Met haar speciale schimmeltje Cleopatra hield ze in Mierlo de zenuwen onder controle en reed ze naar de winst. 
De kersverse kampioene vertelde dat ze best zenuwachtig was geweest in de ring. ʺIk dacht dat de driesprong het moeilijkste zou zijn voor mij, toen ik daar foutloos door kwam werd ik wel even zenuwachtigʺ, vertelt de kampioen breed lachend.
ʺCleopatra is voor mij heel speciaal. Ze is pas acht en ik rijd haar nu twee jaar. Ze is heel sensibel en aan het begin was ze heel bang voor andere paarden, maar ook voor mij. Ik dacht dat is het eerste wat ik moet overwinnen. Dat ze bang is voor andere paarden is niet het probleem, dat ze bang is voor mij wel. Dat hebben we overwonnen en nu heb ik een hele sterke band met haar. Binnen een jaar zijn we van 1.10m hier naar toe gegroeid. Ik rijd voor Alan Waldman en hij is ook eigenaar van dit paard, voor mij heeft hij haar tot nu gehouden, of ze nog heel lang blijft weet ik niet. Ik hoop natuurlijk dat ze blijft, maar ik ben reëel genoeg om te weten dat alles zijn prijs heeft. Ook mijn tweede paard deed het echt super, die heeft nog weinig ervaring, maar heeft alles gegeven wat hij kon. Nu gaan we er even van genieten en daarna is het gewoon weer maandag en gaan we weer aan het werk.ʺ

Het zilver en de dagprijs ging naar Lars Kersten met Dobbey. Op iets meer dan een balk achterstand won Bas Moerings het brons. Een minimale fout in de driesprong deed KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen op de vierde plaats eindigen. Tristan Marchal begon de dag als klassementsleider maar viel door springfouten terug naar plaats zeven.


NK Springen Junioren

GOUD Mel Thijssen (Baarlo) Cartolana (v. Cartogran), 2.11

ZILVER Kim Mestrom (Ohe en Laak) Casanova Z (v. Colander), 2.13

BRONS Paris Morssinkhof (Hierden) Bayamo (v. Balou du Rouet), 2.39


NK Springen Young Riders

GOUD Megan Laseur (Soest) Cleopatra (v. Quick Star), 0.73

ZILVER Lars Kersten (Egchel) Dobbey (v. Sirocco Blue), 2.63

BRONS Bas Moerings (Roosendaal) Fosther (v. Vigo d'Arsouilles), 9.06

Kijk hier voor alle uitslagen

< overzicht